Bijen, groente en fruit.

Bijen in klaprozen
2018. Om half 9 's-ochtends. De bijen zijn actief in de zojuist geopende klaprozen. 2021 Het is stil. Er zijn geen bijen meer!!! Plant bloemen in uw tuin. Help de bijen.

Bijen zorgen voor de bloembestuiving waardoor wij appels, peren of pruimen kunnen eten. Zonder bijen eten wij alleen nog pap, rijst en brood.

Plant zoveel mogelijk bloemen in uw tuin. Dankzij de bloemen overleven de bijen omdat zij daar nectar uit halen om hun jongen te eten te geven. Bijen komen nooit voor de mens, alleen om eten voor de jonge bijen te verzamelen.

Het is 's-ochtends prachtig om te zien hoe de bijen  zich verdringen voor het stuifmeel en de nectar van de klaprozen die net geopend zijn (zie video).

Wilt u bloemen in uw tuin kijk dan bij " welke planten" op deze site. De meeste van deze planten zijn bijen planten. Probeer de bloei vanaf het voorjaar (crocussen) tot laat in het najaar te verdelen. (monnikskap of koninginnekruid)

 Op Facebook staan tal van initiatieven om te zorgen dat onze bijen in aantal toenemen, zoals bloemen zaaien door heel Nederland zodat er een lint ontstaat waar bijen kunnen fourageren. Koop een bus biologisch bloemenzaad bij de winkel en strooi dit in april waar u het mooi vind. Regelmatig nat houden en ga genieten.

Klaprozen zaad op de aarde gooien, niet afdekken. Het zijn lichtkiemers.

 

 

 

Stel u eens voor dat er geen bijen meer zouden zijn. Dan gaat de supermarkt er zo uit zien.
Dankzij de bijen krijgen wij groente en fruit.
Bij met geel stuifmeel klompje aan zijn poot. Het is voer voor de jonge bijen. Deze plant, Hesperis matronalis of damast bloem bloeit vroeg in het voorjaar. Het is een geweldige leverancier van nectar voor bijen.

Zorgen om lot van bestuivers

Milieuorganisaties waaronder Greenpeace eisen een verbod op 'bijengif
Het gif wordt verkocht door tuincentra en heet neonicotinoiden.
Het gif zit in mierenlokdoosjes, anti luizenmiddelen en planten.
Eindelijk is Round up verboden. Honderd duizenden insecten zijn vergiftigd door deze kanker verwerkende onkruid doder,
Bij in korenbloem.
Crocus in het voorjaar vol met bijen.
Wilde bijen leggen hun eitjes in holle bamboe of zoals hier kunstmatig in een plastic slangetje. Ieder eitje krijgt voer en de ruimte wordt afgesloten met een stukje rond blad. Zodra de ei larf wordt heeft het eten en kan hij gaan groeien totdat hij klaar is om uit te vliegen.

Nieuwe reacties

14.06 | 20:52

Een mooi website voor mensen die van natuur en dieren houden. Hier heb ik wel wat geleerd.

20.04 | 15:08

Gefeliciteerd. Het is ook een heel leuke en vooral praktische website!!