Hoogte verschil in tuin aanleg

Boom, struik, plant, bodem bedekker

De tuin kan worden opgebouwd met hoogte verschillen.

Vogels landen het liefst veilig in een boom. Zij kunnen dan kijken of het veilig is om af te dalen naar een struik. Van de struik naar een vaste plant. Diverse mogelijkheden qua bomen, struiken planten ziet u hier. Er zijn breed groeiende struiken of zoals de Hibiscus, een smal blijvende vorm. 

Plant struiken waarbij de bloei perioden elkaar op volgen. 

Dus een brem, rhodondendron, ribes bloeien vroeg in het voorjaar. Wilde roos, rosa rugosa tot 3 mtr hoog.                        Allen in diverse kleuren te koop. 

Daarna bloeien hortensia's, hertshooi is kleinere struik maar heel mooi met rode bessen (kort knippen in het voorjaar), ganzerik, sneeuwbal, vlinderstruik, lavatera met rose of witte grote bloemen en nog vele andere soorten. Kijk op internet. 

De hibiscus is een opgaande bloeiende struik van 1.5 tot 2 meter. Bloei in aug/sept.. Er bestaat ook een rose/ witte vorm. Momenteel ook op stam te koop.
Grote klimroos aan pergola. Rozen zijn lastig omdat zij heel veel mest vragen en compost of luchtige zwarte grond.
Cotinus coggria heeft rood blad.
Ceanothus bloeit vroeg in het jaar. Hij kan slecht tegen extreme vorst. Na de bloei terug knippen en mesten. De bloei is schitterend maar daarna is het een beetje saaie kleine struik. Wel met een mooie donker groene blad kleur.
Op de achtergrond ziet u Rosa rugosa. Het is een "wilde"roos die een hoek van uw tuin mooi op zou kunnen vullen. Hij bloeit in mei en geeft rozenbottels in oktober. Zoek een geurende struik in de kleur die u mooi vind. Makkelijke struik, wel met stekels aan de takken. Op de voorgrond staat de naald van Cleopatra. Diverse kleuren.
Ribes bloeit vroeg in het voorjaar. Deze struik is belangrijk voor hommels en bijen in het voorjaar omdat er verder nog weinig in bloei staat. Prima struik om achteraf te plaatsen omdat hij na de bloei weinig sierwaarde heeft. Snoei en mesten na de bloei in mei.
Rhodondendron in rhodondendron grond poten. Op zure grond slaat zij goed aan.
Cotoneaster als muur- of bodembedekker met rode bessen voor de vogels in het najaar.
Vroeg in het voorjaar bloeiend, de Brem . In het wit, geel of rood met geel te koop. Na de bloei takken inkorten.

Nieuwe reacties

14.06 | 20:52

Een mooi website voor mensen die van natuur en dieren houden. Hier heb ik wel wat geleerd.

20.04 | 15:08

Gefeliciteerd. Het is ook een heel leuke en vooral praktische website!!